Успјешно предузетништво искусних и младих

Пон, 12.03.2018.


Сервис „Микроелектроник” почео је са радом 2012. године када су Мирку Регодићу одобрена средства Завода по Пројекту „Заједно до посла” као демобилисаном борцу Војске Републике Српске. Регодић је стечено знање и искуство искористио за покретање предузетничке дјелатности отварањем сервиса за рачунаре.

„Подстицајна средства Завода нису била довољна, али без њих не бих могао почети са радом”, каже Регодић.

У наредним годинама развио је посао и углед, и до сада редовно измирује све законске обавезе. Истиче да, због повећања обима посла, намјерава примити још једног радника са евиденције бироа Бијељина. Дугогодишњи успјешан рад Мирка Регодића доказ је да вриједни и упорни људи могу ријешити егзистенцијална питања властитим радом, без обзира на године старости.

Небојша Чавић припада генерацији младих и одважних предузетника. У својој 24. години није чекао било какав посао или размишљао о одласку, већ је 2015. године отворио властити Фризерски студио „Top Hair”. У тренутку покретања предузетничке дјелатности сазнао је за Пројекат запошљавања у привреди, конкурисао и реализовао одобрена средства.

Небојша истиче: „Док су моји пријатељи маштали о раду у канцеларији или у иностранству, ја сам одлучио да успијем самосталним радом”. Квалитетом услуга, преданошћу и залагањем, Небојша је стекао повјерење клијената, и уз то, примио у радни однос једно незапослено лице из категорије младих.

Иако је прошао релативно кратак период од почетка рада, Чавић планира и ове године запослити једног фризера. Небојшина прича примјер је да млади људи могу и на овим просторима остварити своје животне циљеве.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације