VII модул „Академије за унапређење истраживања тржишта радаˮ

Пет, 08.04.2022.


У циљу наставка јачања људских капацитета и реализације плана обука кроз пројекат Европске уније ,,Унапређење истраживања тржишта рада”, организована је дводневна радионица (7. 4. и 8. 4. 2022. године) везана за VII модул „Академије за унапређење истраживања тржишта радаˮ.

Радионици су присуствовали предстваници ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта.

Овај модул „Академије за унапређење истраживања тржишта радаˮ је намијењен запосленима јавних служби за запошљавање који се баве планирањем услуга служби/завода за запошљавање, сарадњом са послодавцима, као и креирањем извјештаја Истраживања тржишта рада.

Тема радионице је ,,Сарадња са послодавцима и вођење базе послодаваца као и дио који се односи на представљање програма рада са посебним акцентом на сарадњу са послодавцима”.

Податке испред ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске који се односе на унапређену сарадњу са послодавцима из Републике Српске, те дио резултата истраживања тржишта рада који је проведен током 2021/2022. године, представио је Слободан Мачар, руководилац одјељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере.

Пројекат „Јачање капацитета институција тржишта рада кроз унапређење методологије истраживања тржишта радаˮ, који финансира Европска унија и проводи конзорциј NIRAS IC Sp z.о.о., GOPA mbH Њемачка и Pole Emploi Француске, чија је имплементација започела крајем 2020. године, а настављена и у 2022. години.

Општи циљ овог пројекта је створити ефикасније тржиште рада, као и јачање капацитета институција тржишта рада унапређивањем методологије истраживања тржишта рада.

На поменутом модулу најављено је да ће Извјештај ,,Истраживање тржишта рада  за 2021/2022. годину” који је проведен од стране ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, бити доступан половином априла на веб-порталу Завода.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

18.08.2023.Публикације

Статистички билтен- јул 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец јули 2023.

Све публикације