Самит економске дијаспоре - EXPO 2018.

Пет, 01.06.2018.


Дводневни „Самит економске дијаспоре - EXPO 2018” на којем ће бити представљени конкретни пројекти, те размијењена искуства и пословне идеје, отворен је данас у Цириху у организацији привредника Швајцарске.

Циљ Самита је представљање међународне сарадње и регионалног повезивања малих и средњих предузећа из Швајцарске и дијаспоре, те јачање привредне структуре.

У саставу делегације из Републике Српске је и директор ЈУ Завод за запошљавање, Мирослав Вујичић.

„Ово је изузетна прилика да представимо наш рад и Републику Српску, те да упознамо привреднике Швајцарске са областима у којим можемо унаприједити нашу сарадњу”, истакао је Вујичић и додао да је од велике важности упознати све заинтересоване са могућностима улагања, а које ће истовремено допринијети и отварању нових радних мјеста у Републици Српској и региону.

Вујичић је овом приликом разговарао са амбасадорком Србије у Швајцарској, Снежаном Јанковић о кључним питањима која се односе на остваривање права на рад и запошљавање, те владиком Андрејем о положају српске заједнице у дијаспори.

Кључне теме економског Самита који је окупио око 60 излагача из Републике Српске, БиХ, Србије и Швајцарске су туризам и здравствени туризам, ИТ област, производња, трговина и грађевинарство.

19.04.2018. Пројекти ЗЗЗРС

Програм подршке запошљавању Рома у Републици Српској у 2018. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

01.09.2016.Публикације

Статистички Билтен - март 2018.
Статистички Билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације