Самит економске дијаспоре - EXPO 2018.

Пет, 01.06.2018.


Дводневни „Самит економске дијаспоре - EXPO 2018” на којем ће бити представљени конкретни пројекти, те размијењена искуства и пословне идеје, отворен је данас у Цириху у организацији привредника Швајцарске.

Циљ Самита је представљање међународне сарадње и регионалног повезивања малих и средњих предузећа из Швајцарске и дијаспоре, те јачање привредне структуре.

У саставу делегације из Републике Српске је и директор ЈУ Завод за запошљавање, Мирослав Вујичић.

„Ово је изузетна прилика да представимо наш рад и Републику Српску, те да упознамо привреднике Швајцарске са областима у којим можемо унаприједити нашу сарадњу”, истакао је Вујичић и додао да је од велике важности упознати све заинтересоване са могућностима улагања, а које ће истовремено допринијети и отварању нових радних мјеста у Републици Српској и региону.

Вујичић је овом приликом разговарао са амбасадорком Србије у Швајцарској, Снежаном Јанковић о кључним питањима која се односе на остваривање права на рад и запошљавање, те владиком Андрејем о положају српске заједнице у дијаспори.

Кључне теме економског Самита који је окупио око 60 излагача из Републике Српске, БиХ, Србије и Швајцарске су туризам и здравствени туризам, ИТ област, производња, трговина и грађевинарство.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2018. Пројекти ЗЗЗРС

Програм подршке запошљавању Рома у Републици Српској у 2018. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

12.01.2011.Публикације

Како се представити послодавцу
Брошура “Како се најбоље представити”

Све публикације