YEP прича о успјеху

Пет, 04.09.2015.


Када се укључио у YEP локалну иницијативу "Подршка запошљавању и самозапошљавању" коју је реализовало удружење "Миленијум" из Српца, Младен Мачинковић није очекивао да ће постићи толики успјех.

Од када је 2013. године завршио учитељски факултет није никао могао наћи посао у својој струци. Радио је разне послове, али све на кратко вријеме и није био задовољан третманом послодаваца.

У Клубу за тражење посла у Српцу који дјелује при Заводу за запошљавање, Младен је добио прве информације о иницијативи. Сазнао је за програм запошљавања младих YEP који пружа обуке за младе у повртарству и воћарству и одлучио је да се пријави. Укључио се у обуке и све му се то веома допало, тако да је почео да размишља о регистровању свог газдинства.

Након великог броја обука регистровао је своје газдинство, добио почетна средства од YЕP-а и Општине Србац.

Тренутно има изграђен један пластеник, све што је произвео успио је продати, а планира изградњу и другог пластеника.

Господин Боро Лазић код којег је Младен ишао на обуку за пластенике је увидио залагање и жељу за радом код Младена и њих двојица су остварили одличну сарадњу. Господин Лазић Младену помаже тако што сву његову произведену робу у првој години производње продаје уз своју робу. Све што Младен гради и производи уз подршку је и инструкције господина Лазића.

Младен је презадовољан што је добио и финансијску и стручну подршку, јер би се тешко одлучио на овај корак да је сам морао да обезбиједи сва средства за покретање свог бизниса.

Пројекат запошљавања младих YEP финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу SDC, а његов циљ је унапређење активних мјера на тржишту рада, односно организовање различитих врста едукација и обука, које би требало да олакшају запослење лицима са евиденције незапослених Завода за запошљавање.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Како се представити послодавцу
Брошура “Како се најбоље представити”

Све публикације