YEP прича о успјеху: Активно запошљавање младих

Уто, 26.08.2014.


Доказ да се едукација и пожртвованост исплати је и једна од полазница обуке шивења и кројења која је спроведена у склопу пројектних активности "СПАЗаМ – социјалним предузетништвом до активног запошљавања младих".

Након објављеног позива за обуке, Љубинка Стојаковић се пријавила за едукације и навела да ју је мотивисало то што нигдје није могла наћи запослење ни као машински техничар ни као фризер (у чему има искуства) те да јој је посао потребан. "Занимљиво ми је ово занимање и волим радити такве ствари па се надам да ће ми помоћи." "Када сам се пријавила на едукације очекивала сам да ћу имати барем 50% више шансе да нађем запослење везано за то занимање" каже Љубинка.

Одмах након завршене обуке која је трајала током маја и јуна, Љубинка је постала и једна од корисница Клуба за тражење посла Градишка, гдје је стекла додатне вјештине неопходне за активно тражење посла. Утисци из Клуба за тражење посла Градишка су за Љубинку били веома позитивни. "То једна јако добра ствар за младе, јер се научи доста ствари. Особе које воде обуку у Клубу су јако сусретљиве и имају веома позитиван однос према младима, и ту сам научила вјештине које ће ми сигурно помоћи да самостално тражим запослење."

Крајем мјесеца јула, предузеће "Прима ИСГ" из Градишке је преко Бироа за запошљавање Градишка изразило потребу за запошљавањем радника који имају искуства у пословима везаним за шивење. Љубинка се пријавила на позив, те захваљајући додатним вјештинама које стекла кроз едукације и учешће у раду Клуба за тражење посла, успјела да добије своје прво запослење.

"Након обуке у Клубу, добила сам позив са Бироа гдје су ми рекли да се у фирми "Прима ИСГ" траже радници који ће радити на шиваћим машинама. Пошто ја сам завршила обуку, пријавила сам се на оглас. У петак сам отишла на разговор и већ у уторак сам кренула да радим." "Јако сам сретна што сам успјела да нађем посао и осјећај је фантастичан када видиш да те неко други не мора уздржавати и да си сам за себе нешто зарадио. Веома сам задовољна на новом радном мјесту. Надам се да ћу остати у фирми што дуже и да ће то бити моја будућа професија."

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Информацијe за послодавце
Послодавци постаните наш кључни партнер у креирању и реализацији…

Све публикације