Прича о успјеху из Дервенте: Преко Клуба до лакшег запослења

Уто, 06.12.2016.


Да битан корак у тражењу посла представља активност на тржишту рада, квалитетна презентација компетенција, знања и вјештина показују нам двије успјешне приче из Клуба за тражење посла Дервента.

"Послије основних студија у Бања Луци и мастер године у Нишу, вратила сам се у родни град да тражим посао. У почетку сам тражила посао искључиво преко интернета и огласа док сам слободно вријеме посвећивала спорту. У бироу су ми понудили да се укључим у Клуб за тражење посла. Иако сам мислила да знам како тражити посао, након обуке у Клубу схватила сам да се посао тражи сваки дан и да морам искористити сваку добијену информацију, а да куцање "од врата до врата" није одраз непристојности него упорности. Са информацијом из бироа о "Пројекту запошљавања младих у статусу приправника" отишла сам у приватну грађевинску фирму и на разговору питала власнике да се пријаве на Јавни позив који је објављен у Заводу за запошљавање Републике Српске. Фирма је аплицирала на поменути Пројекат, средства су им одобрена, а ја сам добила прилику да се запослим у струци и стекнем прво радно искуство. На послу имам ментора и колеге са дугогодишњим искуством, тако да ми је прикупљање њихових знања и искустава у раду на терену и канцеларији постала свакодневница. Младима савјетујем да не одустају, јер за оног ко хоће да ради, посао се нађе", каже Маја Стојковић, дипломирани инжењер грађевинарства.

"Дошла сам на обуку у Клуб за тражење посла Дервента и већ након првих часова сам схватила да се ради о одличном пројекту у ком ми се пружа могућност да радим на себи. Увидјела сам грешке које сам правила на разговорима за посао, добила сам прилику да научим како да их исправим и што је најважније стекла сам самопоуздање и мотивацију да будем још одлучнија и упорнија у тражењу посла. Уз помоћ савјета стручног лица у Клубу за тражење посла научила сам како да без страха говорим о себи, како да што боље истакнем своје врлине, те како да и своје, можда, мане прикажем као нешто корисно и позитивно. Такође, рад у групи у Клубу ми је омогућио да препознам неке своје квалитете којих нисам ни била свјесна. Схватила сам и значај волонтерског рада, те сам прихватила волонтирање у једној књиговодственој агенцији. Данас сам запослена у предузећу „Fructa trade" доо Дервента, гдје сам на разговор за посао упућена са Бироа за запошљавање. На разговору сам се осјећала опуштено и сигурно у себе управо због обуке коју сам прошла у Клубу за тражење посла. Драго ми је што један такав пројекат постоји код нас и надам се да ће заживјети и у другим општинама, јер омогућује младима да прије свега доста науче о себи, као и о начину опхођења према потенцијалним послодавцима, каже Маја Врачевић, дипломирани економиста.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

18.08.2023.Публикације

Статистички билтен- јул 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец јули 2023.

Све публикације