YEP прича о успјеху: Најбитније је не сједити код куће и чекати

Чет, 17.07.2014.


Више од половине младих је економски неактивно, нема посао нити га тражи. Ипак у времену економске кризе и незапослености која поприма драматичне размјере неки су успјели и тиме протиру путоказ другим младима да се наставе борити. Ово је заједничка успјешна прича Клуба за тражење посла Завода за запошљавање Републике Српске, Бања Лука и програма Млади банкар ProCredit Bank.

Након што је завршио факултет за пословни инжењеринг и менаџмент у Бања Луци, Милош Тадић (26) није сједио кући и чекао! Путем Завода за запошљавање Републике Српске, бироа Бања Лука дошао је у Клуб за тражење посла још 2011."Био сам скептичан у погледу да ли ми Клуб за тражење посла заиста може помоћи приликом запослења. Након прве седмице у Клубу разувјерио сам се и увидио да ће ми вријеме проведено ту итекако користити. Када се данас осврнем сматрам да ми је клуб за тражење посла помогао приликом тражења и коначног проналажења посла. Свакако да бих савјетовао свакој особи која је тренутно без запослења и која има проблем да нађе посао, да се обрати Заводу за запошљавање, односно да се учлани у клуб и прође изузетно корисну обуку." Милош је био упоран и пријављивао се на велики број објављених оглас, достављао свој CV у одјеле за људске ресурсе у разним фирмама, остваривао контакте са власницима фирми преко упосленика тих фирми како би сазнао за могућност запослења, те је на тај начин путем познаника и сазнао за програм Млади Банкар који је према његовом мишљењу јединствен програм на нашем подручју, и веома ријетка прилика да се млади људи запосле захваљујући свом труду, и својим знањима и вјештинама. Након завршеног програма Млади Банкар, Милош је добио посао на позицији службеника за пословање са врло малим предузећима у ProCredit банци.

"Прије свега незапослени људи који нису похађали клуб олако приступају апликацијама и огласима за посао. Такође и већина младих људи пасивно траже посао, што је био случај и код мене, док нисам завршио програм у Клубу за тражење посла Бања Лука. Моје лично мишљење је да сам након изласка из Клуба, стекао потребну сигурност и самопоуздање приликом обављања интервјуа.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Информацијe за послодавце
Послодавци постаните наш кључни партнер у креирању и реализацији…

Све публикације