З.Р. “Векић” из Приједора, позитиван примјер сарадње са Заводом

Чет, 09.02.2017.


Завод за запошљавање је препознао позитивну праксу, те афирмацијом занатских дјелатности кроз суфинасирње пројеката запошљавања и самозапошљавања из године у годину доприноси запошљавању лица с евиденције из категорија које су изузетно осјетљиве.

Новак Векић је демобилисани борац и ратни војни инвалид Војске Републике Српске, који је одлучио да уз подстицајна средства Завода по пројекту "Подршка запошљавању у привреди РС у 2014. години отвори З.Р. "Векић" у Приједору. Као лице које је на основу свог труда постигло одрживост на тржишту рада, те лице које је успјешно испоштовало уговорне обавезе у 2015. години за подстицајна средства по пројектима аплицира као послодавац.

У току 2015. године у предузећу су запослена 3 лица из категорија дугорочно незапослених и то по Пројекту "Заједно до посла" и Пројекту подршке запошљавању лица изнад 45 година старости, те у 2016. године једно лице из категорије демобилисаних бораца ВРС.

Тржиште рада и изазови економије су непредвидиви и често посљедице економских нестабилности, међутим примјер који смо представили је позитивна пракса и парадигма којој треба тежити.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

04.07.2022.Публикације

Статистички билтен- мај 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мај мјесец 2022. године

Све публикације