Заједно до посла – нови уговори на подручју Зворника

Уто, 08.06.2021.


Уговоре вриједне по 10.000 КМ потписало је данас 35 незапослених лица са подручја града Зворника и 15 из општине Осмаци у оквиру Програма суфинансирања самозапошљавања дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида ВРС у 2021. години ,,Заједно до посла”.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је и уговор за регресни поврат доприноса за 19 фирми из Зворника и Осмака, које су  у претходној години имале повећање броја радника.

„Наши корисници неће имати проблем што се тиче финансирања, јер је Влада Републике Српске обезбиједила средства. Ове године ће бити исплаћено 70% од предвиђеног износа, а следеће преосталих 30 процената. Потписници су дужни да испоштују све уговорне обавезе,“ истакао је директор Завода Мирослав Вујичић.

Градска управа ће помоћи свим корисницима приликом покретања пословне идеје у административном дијелу. „Желим свима њима да остваре своје планове. Свако ново радно мјесто много нам значи, поготово за ову категорију. Очекујем да ће успјети да остваре пословну афирмацију у пуном смислу, да ће као регистровани самостални предузетници моћи да остварују приходе и издржавају своје породице“, закључио је градоначелника Зворника Зоран Стевановић.

 

Извор: Град Зворник

Све вијести

Остале вијести

29.07.2021. Остали пројекти

Јавни позив - “Обрти нуде будућност”
Агенција за рад и запошљавање БиХ у сарадњи са ентитетским…

Сви пројекти

07.04.2021.Публикације

Статистички билтен- јун 2020.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације