„Заједно до посла“ у Требињу Уговори за још 25 демобилисаних бораца

Пет, 22.07.2022.


У оквиру пројекта „Заједно до посла“, данас у Требињу, уговор  којим добијају по 10.000 КМ за покретање дјелатности потписало  је 25 демобилисаних бораца.

Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавање Републике Српске је подсјетио да је прије мјесец дана потписано двадесет уговора.

„48 пристиглих захтјева је било, а Влада РС је успјела да обезбиједи додатна средства па смо успјели да обухватимо све демобилисане борце који испуњавају услове. Три демобилисана борца нису испунила услов, јер су користила средства Завода за запошљавање у претходним годинама“, казао је Вујичић и навео да је укупно кроз пројекте запошљавања у Требињу у овој години запослено око 200 радника, а вриједност средстава пласираних у Требињу је 1 060 000 КМ што је отприлике нешто више од десет одсто од укупног броја незапослених у Требињу.

„У Требињу има 2022 незапослена лица. Ако упоредимо тај број са претходном годином, 15% је мање на евиденцији Завода за запошљавање у Требињу, док је шест одсто мање на нивоу цијеле Требињске филијале која обухвата подручје од Фоче до Требиња“, нагласио је директор Завода за запошљавање.

Славенко Вукасовић, један од двадесет пет демобилисаних бораца који су данас потписали уговор, заједно са колегама покреће Агенцију за активни туризам у Требињу „Herc adventures“.

„У питању је планинарење, кајак, бициклизам, одмор у шумама, фото сафари... Ми се већ као бициклисти и планинари бавимо тиме неких 15 година и одлучили смо да коначно и региструјемо ту дјелатност јер Требиње има изузетне потенцијале за активни туризам“, каже Вукасовић и додаје да ће овај износ итекако значити али да средства која ће уложити у овај пројекат су много већа, што наравно, никако не умањује значај добијеног износа.

И за Драгана Миливојевића, овај износ је добродошао.

„До сада сам се бавио пчеларством из хобија, па се надам да ће ми ова средства значити за озбиљније покретање посла, а колико ћу успјети, видјећемо“, каже Миливојевић.

 

Извор: Радио Требиње

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

04.07.2022.Публикације

Статистички билтен- мај 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мај мјесец 2022. године

Све публикације