Запослене још 4 особе у производњи обуће у Прњавору

Сри, 11.04.2018.


У оквиру пројекта „Партнерство за квалитетна радна мјеста и конкурентност”, којег проводи Локално партнерство за запошљавање Прњавор, запослена су још четири лица из Прњавора. Ријеч је о особама које су успјешно завршиле обуку за занимања шивач и кројач за рад у обућарској индустрији у трајању од 22 дана и које су од 1. априла почеле радити у предузећу КЛМ д.о.о.

До сада је у оквиру пројекта запослено 9 од планираних 50 лица, док ће укупно 75 незапослених особа бити оспособљено за рад у металопрерађивачкој, дрвопрерађивачкој, прехрамбеној и индустрији коже и обуће, кроз обуке које организује Локално партнерство за запошљавање Прњавор.

Локално партнерство Прњавор је једно од 15 таквих партнерстава у земљи у оквиру пројекта Подршка локалним партнерствима за запошљавање у Босни и Херцеговини, којег Европска унија финансира са 4 милиона евра, а проводи Међународна организација рада (ИЛО), а који за циљ има преквалификацију скоро 2.000 незапослених особа те запошљавање најмање њих 620 у 22 општине у БиХ.

Чланови Партнерства Прњавор су Агенција за развој предузећа „Еда” Бања Лука (водећи партнер), Општина Прњавор, Завод за запошљавање Републике Српске – Биро Прњавор, Центар средњих школа „Иво Андрић” Прњавор, МИ Тривас д.о.о. и Топлинг д.о.о.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

25.11.2022.Публикације

Статистички билтен-октобар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец октобар 2022. године

Све публикације