„Зумирај запошљавање младих“ у Приједору

Уто, 14.03.2017.


С циљем унапређења функције професионалног информисања ученика завршних разреда основних и средњих школа у Републици Српској, Завод за запошљавање Републике Српске ће ове године  примјенити нешто другачији метод рада.

С тим у вези, планирано је одржавање обука за педагоге средњих школа у свим филијалама Завода, гдје би се учесници упознали са новом методом рада. Једна од тих обука јe одржана и у Приједору, у просторијама ЦИСО центра. Наведеној обуци су присуствовали представници свих дванаест средњих школа из Приједора, Новог Града, Козарске Дубице и Костајнице. Обуку је водио Драган Драгојевић, координатор ЦИСО центра Приједор, а цијели процес је пратила Венеса Омерхоџић, виши стручни сарадник за сектор запошљавања Пројекта за запошљавање младих (YEP).

Нови метод рада подразумијева да Завод у свом раду са педагозима средњих школа користи и приручник “Зумирај запошљавање младих”, те аудиовизуелне материјале из документарног филма „Правила игре“. Поменути приручник пружа креативнији и интересантнији приступ каријерном информисању и усмјеравању , те на савремен начин ученицима приближава стање на тржишту рада и припрема их за даљи каријерни развој. Приручник обрађује теме права на рад, млади и незапосленост, CV и активно тражење посла, пословни интервју и достојанствен рад. На овај начин се жели ученицима омогућити стицање знања везаних за стање на тржишту рада, те начина активног тражења посла.

Учесницима су пружене одређене информације, подаци и материјали за интерактивну радионицу из области рада и запошљавања, а које они могу користити у раду са ученицима. На овај ће начин педагози и психолози бити носиоци ових активности у средњим школама у наредном периоду. Учесници обуке су се сложили да су незапосленост младих, те њихова неактивност на тржишту рада два значајна проблема у Републици Српској, те да се кроз активности каријерног информисања и усмјеравања може значајно допринијети ублажавању истих.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

18.01.2023.Публикације

Статистички билтен- децембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за децембар 2022.

Све публикације