Зворник: Потписани уговори o запошљавању 109 радника

Нед, 21.09.2014.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске, Милко Чолаковић 17.09.2014. године, у Зворнику потписао је уговоре за суфинансирање самозапошљавања и запошљавање код послодавца за укупно 109 незапослена лица у оквиру три пројекта која реализује Завод за запошљавање Републике Српске у сарадњи са Владом Републике Српске. Потписивању уговора присуствовали су начелник општине Зворник Зоран Стевановић, представници Борачке организације, представници Завода и корисници средстава.

Влада Републике Српске у сарадњи са Заводом за запошљавање је и ове године издвојила значајна средства за реализацију пројеката запошљавања, која ће помоћи развоју привреде у Републици Српској, те запошљавању 2.000 незапослених лица, истакао је директор Завода за запошљавање Милко Чолаковић.

Кроз реализацију Пројекта подршке самозапошљавању дјеце погинулих бораца ВРС, ратних војних инвалида ВРС и незапослених демобилисаних бораца ВРС "Заједно до посла", Пројекта подршке стицању радног искуства младих у статусу приправника, те Пројекта запошљавања у привреди Републике Српске за подручје Општине Зворник, издвојена су средства у износу од 480.000 КМ за самозапошљавање 13 незапослених лица, те средства за 31 послодавца, који ће кроз наведене пројекте запослити 96 незапослених лица.

Након потписивања уговора у организацији бироа Зворник, директор Завода Милко Чолаковић, састао се и са представницима привредних субјеката, те су овом приликом размјењена мишљења и предложене могућности за унапређење даље сарадње.

 

                                                                                                                                             В. М.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

13.05.2022.Публикације

Статистички билтен- април 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец април 2022. године.

Све публикације