ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О САМОЗАПОШЉАВАЊУ СА ЈОШ 61 ДЕМОБИЛИСАНИМ БОРЦЕМ ИЗ НЕВЕСИЊА

Уто, 26.07.2022.


У Дому културе „Небојша Глоговац“ данас је уприличено потписивање уговора са демобилисаним борцима за покретање дјелатности у оквиру пројекта „Заједно до посла“ који реализује Завод за запошљавање Републике Српске.

Средства су обезбјеђена за 61 борца који ће добити по 10.000 КМ за покретање дјелатности.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић појаснио је да је Влада РС обезбједила додатна средства како би сви демобилисани борци који испуњавају услове били обухваћени овим пројектом.

„Ове године је за Невесиње издвојено два милиона марака, што је највише од свих општина у Републици Српској гдје смо запослили 269 лица са Завода за запошљавање, а када су борци у питању, уговор су од почетка године потписали 132 борца“, рекао је Вујичић, додајући да је 250 демобилисаних бораца из Невесиња по основу запослења скинуто са бироа.

Начелник Општине Невесиње Миленко Авдаловић захвалио се Заводу за запошљавање, Влади РС и директору Вујичићу што су кроз испуњење скоро свих захтјева пружили шансу и препознали потребе за најугроженију категорију становништва. Пожелио је свима да остваре своје бизнисе и да наставе и даље да привређују и прошире свој пословни амбијент.

Демобилисани борац Дамир Жерајић, по занимању столар, захвалио се на донираним средствима, истакавши да планира да уложи новац у алат и да прошири свој посао. Бави се и воћарством, тако да дио средстава планира да уложи и у ту грану.

Рок за реализацију пројекта је 15 дана од дана потписивања.

 

Радио Невесиње

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Статистички билтен- јануар 2023.
СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН ЈУЗЗЗРС ЈАНУАР 2023.

Све публикације