Други форум „Бизнис анђелиˮ у Босни и Херцеговини

Чет, 01.12.2022.


На Другом форуму ,,Бизнис анђелиˮ који је одржан у уторак, 29. 11. 2022. у Сарајеву, истакнуто је да без економске независности жена нема економског напретка, нити изласка из круга насиља.

Форум је одржан у оквиру пројекта Европске уније ,,Економске и социјалне прилике ка независности жена жртава насиља у породициˮ. Представницима владиних, невладиних организација и компанија представљени су резултати менторског програма ,,Бизнис анђелиˮ и досадашњи резултати пројекта који спроводе Фондација ,,INFOHOUSEˮ и Удружење грађана „Будућностˮ из Модриче. Циљ пројекта је јачање координисаног одговора на економско оснаживање жена жртава насиља у породици.

Првенствени циљ  је практична примјена економског оснаживања жена путем менторства те  промовисање њихових економских и социјалних права у елиминацији насиља и дискриминацији жена жртава насиља, као једне од најрањивијих група.

Европска унија издвојила је 100.000, 00 KМ за покретање бизниса за осамнаест жена у БиХ, а кроз пројекат ,,Економске и социјалне прилике ка независности жена жртава насиља у породициˮ.

Више од 60 % добитница гранта су лица са подручја територије Републике Српске.

Покренути су различити бизниси: услуге чишћења, производња здравих посластица, прерада дрвета, узгој пољопривредних култура.

Један од закључака Форума је да системски и институционално, уз подршку владиног и невладиног сектора, жене жртве насиља у породици могу зауставити кругове насиља, покренути властити бизнис и постати економски оснажене.

Подршку пројекту пружио је и ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

20.04.2023.Публикације

Статистички билтен- март 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за март 2023.

Све публикације