Међународни сајам привреде „Banja Luka EXPO 2024”

Сри, 03.04.2024.


Међународни сајам привреде „Banja Luka EXPO 2024” отворен је данас у комплексу Универзитетског кампуса у Бањој Луци и трајаће до 5. априла 2024. године. Догађај се одржава у организацији  „Elite Fair” д. o. o. Бања Лука и компаније „RS Consulting&Trade” д. o. o. Бања Лука, на укупној површини од преко 10.000 метара квадратних изложбеног простора на којем су постављени штандови за око 250 пријављених излагача.

Највећи до сада сајам привреде у Бањој Луци окупио је привреднике из Словеније, Србије, Хрватске, Турске, Мађарске, Аустрије, Kине, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Бугарске и осталих земаља Европе са циљем да се на једном мјесту размијене искуства, идеје и визије привредника, те да се пружи могућност повезивања, сарадње и склапања партнерстава пословних субјеката.

Поред познатих компанија на сајму је учествовао и Завод за запошљавање Републике Српске као кључна организација и поуздан партнер на тржишту рада. Представници Завода упознали су привреднике и потенцијалне улагаче са активном понудом радне снаге на подручју Републике Српске. На сајму су послодавцима представљене активности Завода, услуге посредовања у запошљавању, понуда и селекција стручног кадра, погодности у вези са покретањем самосталних дјелатности и финансирањем запошљавања радника код послодавца кроз програме које сваке године реализује Завод.

Привредници из различитих области, од грађевинарства, металне и електро индустрије, дрвне индустрије, технике и кућанских апарата, преко ИТ сектора, електронике и роботике, до некретнина, архитектуре и пројектовања, имали су прилику да представе свој рад и размијене искуства о унапређењу производње. Сајам је обухватио и низ пратећих активности као што су: панел-дискусије привредника, тематска предавања и B2B састанци.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

25.05.2023.Публикације

Статистички билтен- април 2023.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације