Уз подршку Завода до властитог бизниса

Уто, 30.04.2024.


„Сматрам да млади људи у Републици Српској имају будућност, само треба да своје идеје квалитетно реализују. Први корак је најтежи, али ако сте одлучни и вриједни, загарантован је успјех”, каже млади ауто-превозник Споменко Тешан из Источног Новог Сарајева.

Дуго је размишљао о покретању властитог бизниса, али новчана средства су била главни разлог што до тога није дошло. Kада га је 2019. године савјетодавац информисао о расписивању Јавног позива ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске за Програм подстицаја развоја предузетништва код младих старости до 35 година – ,,Стартап (start-up) Српска”, одлучио је да конкурише. Средства су му одобрена, започео је реализацију своје идеје и отворио фирму „ТЕШАˮ у Источном Новом Сарајеву.

С обзиром на то да основна дјелатност ове фирме није баш лак посао, а она подразумијева: услуге цијепања и прераде дрвета уз услуге превоза, као и ископ и транспорт грађевинским машинама, транспорт трупаца, истовар, обраду, сјечу, одвоз до крајњег купца, јавила се потреба за запошљавањем радника.

У току 2023. године конкурисао је по Програму за запошљавање радника „Заједно до посла” и запослио једно лице – демобилисаног борца ВРС.

Како Тешан казује, захвалан је ЈУ Завод за запошљавање што му је пружена могућност покретања бизниса али и запошљавања радника, и нада се да ће оваквих програма у будућности бити још више јер уколико се поново укаже потреба за радницима, сигурно ће наставити сарадњу са Заводом.

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти