Подршка у запошљавању – „ИВКОВИЋ” Костајница

Пон, 12.02.2024.


Један од примјера позитивне и успјешне сарадње са ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске са подручја oпштине Костајница је и каменорезачка радња „ИВКОВИЋ”, основана 2018. године. Први корак и отпочињање дјелатности били су прави изазов, али и прави показатељ да вриједни људи својим радом, трудом, упорношћу, уз адекватну подршку институција, могу напредовати у послу који воле и желе да раде.

У току, сада већ вишегодишњег, пословања предузећа сарадња са Бироом Костајница била је продуктивна. У потреби за проширењем свог тима, а уз помоћ подстицаја за ново запошљавање, 2022. године „ИВКОВИЋ” користи средства Програма „Заједно до посла”, те запошљава једно лице – ратног војног инвалида ВРС који је дуги низ година био на евиденцији незапослених Бироа Костајница.

Послодавцу је олакшан процес новог запошљавања кроз стручну подршку у одабиру кадра и новчана средства суфинансирања за ново запошљавање радника.

С обзиром на то да је дјелатност којом се бави специфична, послодавац се труди да радници који су покретачка снага овог посла буду задовољни. Лице које је запослено захваљујући подстицају ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске остало је у радном односу и након завршетка Програма, те и даље доприноси  развоју пословања.

„Овај корак није био само добар пословни потез, већ и снажан допринос заједници. Тренутно имамо четири запослена радника, а проширењем пословања отвориће се и могућности за запошљавањем још радника”, истичу из овог предузећа.

Ова прича није само примјер успјешног пословања, већ и инспирација да се активно залажемо за инклузивност, чиме се постиже прави баланс између професионалног успјеха и људских вриједности.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Информације за незапослена лица
ТРАЖЕЊЕ ПОСЛА, САДА ЈЕ ВАШ ПОСАО! ИАКО ЈЕ ЈЕ ТРАЖЕЊЕ ПОСЛА…

Све публикације