Посао за 345 радника у Палама

Пет, 24.06.2022.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је данас у Палама уговоре са послодавцима и лицима по пројектима запошљавања и самозапошљавања. Одобрена су средства за запошљавање укупно 345 лица код 148 послодаваца са подручја општине Пале за што су издвојена средства у износу од 1.781.196,00 КМ.

Запошљавање и самозапошљавање омогућено је у оквиру програма: „Заједно до послаˮ, „Програма запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привредиˮ, „Програма подршке запошљавању младих са ВСС у статусу приправникаˮ, те „Програма подршке привреди путем поврата уплаћених пореза и доприноса за ново запошљавање радникаˮ.

Вујичић је напоменуо да се поред пројеката у оквиру којих су данас дијељени уговори, очекује и додатна реализација по Програму „Зајeдно до послаˮ за још 764 лица из категорије самозапошљавања демобилисаних бораца за које је Влада издвојила додатна средства.

„У овој години издвојена су значајна средства и за запошљавање младих лица без радног искуства, а на подручју општине Пале данас смо потписали уговоре са 34 послодавца за запошљавање 103 лица у статусу приправника, као и 105 радника који ће бити запослени у привредиˮ, рекао је Вујичић.

Вујичић је додао да су послодавци показали интересовање за пројекте Завода и нашли заједнички циљ да смање незапосленост и дођу до квалитетне радне снаге.

„Пале су општина која је ове године процентуално повукла највише средстава у односу на остале општине у Републици Српскојˮ, истакао је Вујичић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су данас потписани уговори са послодавцима који ће запослити 345 лица по свим компонентама програма и да је то и прилика за одрађивање приправничког стажа.

Он је истакао да ће општина запослити одређен број приправника, као и сва предузећа и установе чији је оснивач локална заједница.

Југовић је рекао и да ће неко од приправника сигурно наћи стално запослење након обављеног приправничког стажа, те захвалио Влади Републике Српске и Заводу за запошљавање што су у години економске кризе пласирали средства за запошљавање и самозапошљавање.

Вршилац дужности директора Туристичке организације општине Пале Драган Јакић рекао је да ће запослити једну особу посредством програма Завода за запошљавање Српске, те да су и прошле године имали једног приправника.

,,Ово је одлична прилика за младе који су се годинама едуковали и завршили високе школе да имају прилику да стекну знања у Туристичкој организацији с обзиром на то да туризам на Палама иде узлазним путемˮ, навео је Јакић.

Данка Петронић рекла је да је предала захтјев за самозапошљавање и добила средства у износу од 5.000, 00 KМ за отварање кафе-играонице ,,Тик-такˮ на Палама која  ће јој много значити у почецима предузетничког рада.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Висока стручна спрема
Висока стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације