Потписани уговори о додјели грант средстава за покретање властитог посла

Пет, 24.03.2023.


У просторијама Завода за запошљавање Републике Српске – Биро Прњавор, потписани су уговори о додјели грант средстава за покретање властитог посла.

Уговоре су потписале три незапослене особе из Прњавора, које су током децембра 2022. и јануара 2023.  успјешно завршиле обуку за покретање властитог посла и припремиле бизнис планове који су најбоље оцијењени. Грантови у висини до 6.000 KМ ће бити искориштени за покретање властитог посла.

Једна од особа која ће добити грант средства је Саманта Ровер, која планира да покрене предузеће које ће пружати физиотерапеутске услуге. Kолико јој је била корисна обука за покретање властитог посла и колико ће јој значити финансијска подршка, Саманта каже:

 „Учествовање у обуци за самозапошљавање ми је било корисно јер сам научила направити бизнис план, израчунати све потребне трошкове, приходе, амортизације и остале пословне процјене, те тако добити реалну слику успјешности моје пословне идеје. То ми је такође указало на детаље и појединости којих нисам била свјесна. Мислим да је то изузетно важно јер се већина нас који имамо жељу и вољу за самозапошљавањем суочи са страхом од неуспјеха, а на овој едукацији добијете алат помоћу којег можете увидјети реалну слику ваше пословне идеје и прије самог почетка знати колике су стварне шансе да је остварите.”

,,С добијеним грантом ћу знатно лакше доћи до остварења својих циљева те бих препоручила свим особама са реалним идејама и циљевима да конкуришу већ за идућу додјелу подстицаја.ˮ

Програм савјетодавне и финансијске подршке развоју пословања проводи се у оквиру пројекта Одрживо партнерство за запошљавање, који финансира  Европска унија у оквиру друге фазе пројекта ,,Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза IIˮ (ЛЕП II), који имплементира Међународна организација рада у БиХ.

Локално партнерство за запошљавање Прњавор је једно од двадесет партнерстава успостављених у БиХ у оквиру пројекта ,,Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза II” (ЛЕП II ), којег Европска унија финансира са четири милиона евра, а проводи Међународна организација рада (ИЛО). Циљ пројекта је да кроз локална партнерства допринесе побољшању запошљавања у локалним заједницама и унаприједи вјештине и прилике за запошљавање особа у неповољном положају на тржишту рада.

Уколико желите да се детаљније информишете о пројекту ЛЕП II, посјетите www.partnerstvo.ba и канале друштвених мрежа (Инстаграм, Фејсбук, Твитер, Јутјуб).

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Информације за незапослена лица
ТРАЖЕЊЕ ПОСЛА, САДА ЈЕ ВАШ ПОСАО! ИАКО ЈЕ ЈЕ ТРАЖЕЊЕ ПОСЛА…

Све публикације