Позитивна прича – Биро Kалиновик

Пон, 18.03.2024.


,,SINOHYDROˮ је компанија која је основана у Kини педесетих година прошлог вијека као компанија у државном власништву за извођење радова на пројектима грађења хидроелектрана.

Пословна јединица ,,Sinohydro Corporation Limitedˮ у Kалиновику послује од 2019. године и извођач је радова на изградњи хидроелектране ,,Улогˮ снаге 35 MW која се налази на горњем току ријеке Неретве у општини Kалиновик. Изградња хидроелектране је пројекат од државног значаја и  један од највећих пројеката у Босни и Херцеговини када је ријеч о обновљивим изворима енергије.   

На изградњи хидроелектране ,,Улогˮ ради велики број домаћих предузећа и радника што овај пројекат чини још важнијим за Републику Српску. Од укупно 70 радника ангажованих на изградњи централе од 2019. до данас запослено је 28 лица са евиденције незапослених Бироа Kалиновик, што није занемарљив податак за ову малу и изразито неразвијену локалну заједницу.

Локална заједница је добро прихватила реализацију пројекта хидроелектране ,,Улогˮ, а развијени су и партнерски односи. Завод за запошљавање Републике Српске – Биро Kалиновик је у великој мјери помогао компанији пружајући подршку посредовања у процесу запошљавања и одабиру стручних и квалификованих радника. Пословна сарадња ће се наставити током трајања пројекта што ће позитивно утицати на животни стандард на овом подручју и смањење миграција локалног становништва из ове мале општине.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2023.Публикације

Статистички билтен- фебруар 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС фебруар 2023.

Све публикације