Столарија „Koндић” Козарска Дубица

Пон, 05.02.2024.


Столарија „Koндић” Козарска Дубица основана je 2014. године и бави се производњом и уградњом производа од пластичних маса и алуминијских профила за грађевинарство.

Пословна идеја, односно почеци фирме били су само уградња ПВЦ столарије, да би се временом проширили и на производњу АЛУ врата, прозора, ограда, ПВЦ врата као и ролетни и гаражних врата (секциона и роло). Запослени су посвећени сваком клијенту и у сваком пословном пројекту су прецизни и педантни. Задатке увијек извршавају у предвиђеним роковима, а све како би клијенти били задовољни пруженим услугама. Столарија „Кондић” потврђује правило да се осим у трговини може успјети и у производњи и то на обострано задовољство радника и послодавца.

Познато је да у данашње вријеме није лако бити предузетник, а поготово мали произвођач, али сарадња са Бироом Козарска Дубица и те како је допринијела успјешности тог подухвата. Производња „Кондић” столарије два пута је субвенционисана по пројектима Завода за запошљавање захваљујући чему су примљена два радника која су и данас запослена код послодавца.

Производња је заиста интересантна бранша, али уједно и захтјевна. Свако производно предузеће пролази кроз низ проблема као што су оспособљавање погона и изналажење квалитетних кадрова, а потребно је и константно пратити потребе тржишта и нове трендове како би се могли понудити адекватни производи.

Оно што је битно јесте да су запослени у овој малој занатској радњи врло задовољни и да имају само лијепа искуства. Према њиховим ријечима има и посла који се не може стићи одрадити, има умора, али је и плата редовна и за наше услове задовољавајућа. У „Кондић” столарији запослено је пет радника, али су им потребна још најмање три стручњака за уградњу ПВЦ и АЛУ столарије.

„Наше школство производи кадрове који, нажалост, немају никаква практична знања потребна за нашу фирму, што је проблем. Међутим, ми у фирми спремни смо обучити сваког радника који је заинтересован за нашу производњу и уједно пружити прилику за рад. Спреман сам много уложити у потенцијалног радника, чак и оног без радног искуства али с вољом за рад и усвајањем потребних вјештинаˮ, каже самостални предузетник Мићо Кондић, власник Столарије „Кондић”.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти