„Технички ремонт Братунац” – ОКОСНИЦА РАЗВОЈА

Пон, 29.01.2024.


„Технички ремонт Братунац” основан је као државно предузеће давне 1955. године у сарајевској општини Хаџићи. Током година прераста у главно складиште Оружаних снага Југославије са производним погоном и са преко 1500 запослених радника.

Након потписивања Дејтонског мировног споразума компанија своје постојање наставља у подрињској општини Братунац, да би свој препород доживјела 2013. године када ју је и приватизовао успјешни привредник Славенко Ристић.

„Технички ремонт Братунац” бави се производњом и трговином наоружања и неборбених средстава за војно-полицијску примјену. У предузећу je запосленo око 225 радника, а оно што је посебно важно нагласити јесте редовна и коректна сарадња са ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, и када је ријеч о посредовању у запошљавању а посебно учешћу у пројектима Завода. У посљедњих неколико година, кроз учешће у пројектима запошљавања Завода, запослено је 20 нових радника, девет приправника са ВСС, док је за 17 лица успјешно проведена обука, доквалификација и преквалификација радне снаге. У фирми наводе да су им подстицаји Завода веома корисни и да захваљујући оваквом виду подршке могу да повећавају број запослених радника. 

Марко Мркајић, извршни директор ТРБ-а, рекао је да „Технички Ремонт Братунац” није само мјесто рада, већ и заједница гдје се цијени тимски дух, сарадња и индивидуални допринос сваког запосленог и додао да осим тога њихова преданост намјенској индустрији додатно јача њихову улогу као важног играча у индустрији наоружања.

„ТРБ ће и у будућности бити компанија гдје ће запослење моћи очекивати многи млади људи, нарочито машинске струке”, казао је Мркајић. 

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Како се представити послодавцу
Брошура “Како се најбоље представити”

Све публикације