30 младих добија посао кроз сарадњу клубова у Модричи, Српцу, Новом Граду и Интерфоб-а

Пон, 27.10.2014.


Пројекат запошљавања младих уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу имплементирају локалну инцијативу "Лакше до посла у дрвном и металском сектору" који у сарадњи са Општином Модрича и Заводом за запошљавање Републике Српске кроз Куб за тражење посла Модрича, имплементира удружење Интерфоб. Циљ локалне иницијативе је запошљавање 30 младих особа у дрвопрерђивачкој и металној индустрији БиХ у општинама Бања Лука, Модрича и Нови Град.

Спајањем потребе конкретних предузећа за адекватним кадром и потребе младих за запослењем на конкретним радним мјестима (заваривач, ЦНЦ оператер за метал, Лакирер, ЦНЦ оператер за дрво), према већ исказаним потребама послодаваца из наведених општина.

Да сарадња између јавног и невладиног сектора у области запошљавања може дати добре резултате, доказује досадашње искуство између Клуба у Модричи и Интерфоб-а, гдје Клуб уступа просторије након радног времена Бироа за извођење теоријске обуке за ЦНЦ оператере (метал).

Примарна циљна група су млади незапослени људи и млади људи из породица социјалних категорија са подручја Бања Луке, Модриче и Новог Града са фокусом и посебним охрабрењем младим женама које траже запослење, а који искажу интересовање за рад у дрвном и металском сектору и то око 60% младих без запослења који активно траже посао са односном 50% мушке популације и 50% женске популације младих незапослених.

Самим јавним позивом за обуку се велики број младих незапослених анимирао за активно тражење посла у Модричи, што се одразило на креирање по двије групе мјесечно са којима водитељ Клуба ради. У коначници је већи број младих који су учествовали у Клубу и запослено, а то је евидентно и позицијом Клуба Модрича на ранг листи Клубова.

Имајући у виду да се у оквиру пројекта који реализује Интерфоб младима нуди тржишно вриједна обука за ЦНЦ оператере и лакирере, не чуди ни велики број заинтересованих младих. Како је наведено раније, по завршетку обуке, 30 младих ће добити посао код познатих послодаваца код којих се и реализује практични дио обуке.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

21.03.2023.Публикације

Статистички билтен- фебруар 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС фебруар 2023.

Све публикације