Активне мјере Завода за запошљавање Републике Српске као вид подршке младима

Сри, 05.05.2021.


Двадесет ученика Центра средњих школа „Петар Kочић” Србац прошло је кроз једномјесечни програм запошљавања који им је омогућио прво радно искуство, захваљујући пројекту „Запосли средњошколца” у организацији Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.” Србац, а уз финансијску подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Млади су на овај начин стицали радне навике и вјештине које ће им бити од користи приликом првог запослења или даљњег школовања и зарадили свој први хонорар који им је обезбијеђен кроз пројекат од стране министарства.

У реализацију пројекта укључио се и Завод за запошљавање РС, кроз једну од активних мјера. Млади су прошли обуку у Kлубу за тражење посла Србац који дјелује у оквиру Завода за запошљавање РС. Оно што је веома значајно јесте чињеница да су особе које су запослене у Удружењу грађана „Ц.Е.З.А.Р.” Србац, док су биле у процесу тражења посла и саме похађале обуку у Клубу за тражење посла и подстакнуте позитивним утисцима које носе из Клуба, затражиле подршку Завода и кроз овај вид активних мјера. У питању је био припремни период средњошколаца прије одласка на радно мјесто. Кроз обуку учесници су имали прилику да стекну знања и вјештине релевантне за тражење посла, које су додатно утицале на њихово самопоуздање и мотивацију.

Ово је само једна од активних мјера Завода, којом се пружа подршка младим особама да се што боље припреме за изазове на тржишту рада. Оно што је посебно важно је да је међу учесницима било и двоје дјеце са посебним потребама.

Пројектом су презадовољни и средњошколци који истичу да им је ово била прилика да стекну своје прво радно искуство и зараде први хонорар, али и послодавци који имају само ријечи хвале за идеју и ангажман младих особа. Искуства и поруке младих презентовани су у кратком видео запису, који остаје као позитивна порука и мотивација да се рад, труд и залагање увијек исплати.

Пројекат ,,Запосли средњошколца” је први пројекат оваквог типа у регији, али и у Републици Српској и у плану је да прерасте у традицију. У Удружењу грађана „Ц.Е.З.А.Р.” надају се да ће позитивна прича из Српца мотивисати и друге локалне заједнице да покрену сличне активности.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

15.04.2022.Публикације

Статистички билтен- март 2022.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације