Ауто-сервисни центар ,,Ковачевић” с.п. Источна Илиџа – Програм ,,Стартап (start-up) Српска”

Сри, 26.05.2021.


Тања и Жељко Ковачевић из Источне Илиџе су 2019. године регистровали дјелатност и  отворили сервис за одржавање и сервисирање мерцедесових возила.

Своју пословну идеју су реализовали уз подршку Завода за запошљавање Републике Српске кроз Програм подстицаја развоја предузетништва код младих старости до 35 година - ,,Стартап (start-up) Српска”.

,,Наша пословна идеја је настала дугогодишњим радом супруга у овлаштеном сервису мерцедес-бенс возила. Као дугогодишњи радник стекао је велико искуство у поправци возила свих категорија (путнички, комби, камионски, аутобуски и програм специјалних мерцедесових возила)”, истиче Тања Ковачевић и додаје да је ово био добар вјетар у леђа младим особама који хоће да реализују своју идеју.

Од почетка пословања, сервис је имао константан раст промета возила, па су одлучили пословање и квалитет услуга подићи на виши ниво. Започели су изградњу новог пословног објекта, који ће, како истиче млади брачни пар Ковачевић, бити достојан квалитету њихових услуга.

„Средства Завода за запошљавање су нам много помогла, јер смо иста уложили у куповину земље за изградњу пословног објектаˮ, рекла нам је Тања Ковачевић.

Током друге половине 2020. године изградили су пословни објекат површине 260 м² у двије етаже, а укупна површина објекта је 520 м². Смјештен је у општини Источна Илиџа уз магистрални пут, на путном правцу Сарајево-Фоча, мјесто Војковићи.

Ковачевићи додају да их је пандемија затекла, али не и зауставила.

,,Поред услуга редовног одржавања возила, вршићемо и дијагностику без обзира на старосну доб возила, без ограничења на категорију и намјену возила. Трудићемо се да одговоримо на сваки захтјев наших клијената”, кажу Ковачевићи.

Сервис ће имати и могућности да контролише и врши поправке на погонској групи агрегата на возилу (мотор, мјењач, редуктор, диференцијал), на доњем подстроју возила (системи ослањања, управљања, кочења), на комфорним системима (систем климатизације и теле-комуникацијски системи), и услуге електричара као и вулканизерске услуге.

,,Без обзира што се ради о скупоцјеним аутомобилима, ми ћемо у сваком тренутку настојати  да извршене услуге буду квалитетне и прилагођене нашим условима живота, тј. да наши клијенти буду задовољни извршеним радовима, али и висином трошкова поправке њихових возилаˮ, додају Ковачевићи.

У скорије вријеме планирају ширење услуге која подразумијева и продају половних мерцедесових возила која ће бити прегледана и дорађена, по потреби, у њиховом сервису.

„Надамо се да ће наш сервис са свим овим услугама бити јединствен и препознатљив, на подручју града Источно Сарајево” за крај разговора истичу из Ауто-сервисног центра ,,Ковачевић”.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

13.05.2022.Публикације

Статистички билтен- април 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец април 2022. године.

Све публикације