Цисо центар Пале: Обуком до лакшег запослења

Чет, 29.12.2016.


Центар за информисање савјетовање и обуку Пале, у сједишту филијале Источно Сарајево, током  2016. године биљежи број од пет стотина и  седамдесет лица која су користила неке од  услуга, од чега су двије стотине и десет лица прошли обуке о изради европског формата биографије, а евидентирани су на евиденцијама локалних бирoа филијале Источно Сарајево.

Посебан резултат биљежи локални биро Рогатица, са чије евиденције активних тражиоца запослења је током године кроз обуке прошло седамдесет лица, а радионице се организују претежно  једном мјесечно.

Овај податак показатељ је великог интересовања младих људи из овог мјеста за додатним усавршавањем својих вјештина и способности ради што боље припреме за тржиште рада и процес активног тражења запослења.

Кроз поменуте обуке, лица уче као да представе властите вјештине и способности потенцијалном послодавцу и тако створе себи прилику за запослењем.

Један од главних циљева организованих обука за активне тражиоце запослења јесте подизање мотивације као и саме свијести о свакодневном неопходном залагању за остварењем задатог циља.

Колико радионице позитивно утичу на лица која су прошла кроз обуке, доказују њихови повратни одговори већ на самој радионици, на којој анонимни евалуацијски листови у већем броју бивају оцјењени највишом оцјеном.

Напомињемо, ЦИСО центар је мјесто гдје незапослена лица евиденције ЈУ Завода за запошљавање РС, могу да добију услугу савјетовања о начинима активног тражења посла, услуге информисања о стању на тржишту рада и његовим потребама, групне као и индивидуалне обуке о изради европског формата биографије и пријаве, бесплатно служење рачунаром и интернетом, неке су од услуга на свакодневном располагању активним тражиоцима запослења.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације