,,Цврчакˮ Пале - позитиван примјер успјешне сарадње са Заводом за запошљавање РС

Чет, 12.05.2022.


ПУ Клуб за дјецу ,,Цврчакˮ из Пала постоји од 1. новембра 2009. године када је добио лиценцу за рад Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Позиција вртића обезбјеђује рад у мирном и веома пријатном окружењу. Простор за  боравак дјеце опремљен је према највишим стандардима опреме и ентеријера. Вртић броји 12 запослених од тога 10 васпитача и стручних сарадника који прате способности и афинитете сваког дјетета понаособ. Програм рада са дјецом обезбjеђује висок образовни, али и забавни ниво, а у склопу редовног васпитнообразовног рада у вртићу се организују и секције енглеског и њемачког језика, фолклора, као и секција балета.

Из вртића истичу да су посебно поносни, јер су једини лиценцирани вртић у региону и дио су НТЦ породице.

Директорка вртића Ивана Савић истиче да је задовољна успјешном сарадњом са Заводом за запошљавање и бироом Пале, те да су 4 лица запослена кроз програме Завода за запошљавање. Једно лице запослено је кроз Програм подршке запошљавању младих са ВСС у статусу приправника по компоненти запошљавање дјеце погинулих бораца у 2019. години и од тада је у сталном радном односу. У току 2021. године једно лице је запослено по Програму подршке запошљавању младих са ВСС у статусу приправника, а два лица по Програму запошљавања циљних категорија у привреди.

Осим наведених програма Завода за запошљавање РС, Клуб за дјецу ,,Цврчак” је и ранијих година активно учествовао у програмима које реализује Завод.

Из вртића наводе да није било отпуштања радника ни за вријеме пандемије корона вируса, те да су средства Завода за запошљавање у значајној мјери олакшала пословање.

16.05.2022. Пројекти ЗЗЗРС

ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ЗАПОШЉАВАЊУ РОМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ У 2022. ГОДИНИ
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

27.09.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

18.05.2022.Публикације

Тематски извјештај-тржиште рада и образовање
Тематски извјештај-тржиште рада и образовање

Све публикације