Додијељени цертификати полазницима СПСС обуке организоване за запосленике Завода за запошљавање

Чет, 16.07.2015.


Данас је уприличена додјела цертификата полазницима дводневне (14.-15.07.2015.) СПСС обуке коју је Пројекат YЕP организовао за запосленике Завода за запошљавање Републике Српске, а с циљем јачања аналитичких капацитета јавних служби за запошљавање. СПСС је програмски пакет намијењен статистичкој анализи података.

Задњих 50 година СПСС је најраспрострањенији и најчешће кориштен програм за проведбу статистичких анализа података. Овом обуком се креирају претпоставке да ће јавне службе за запошљавање у будућности самостално пратити ефикасност и ефективност рада кроз развијени систем за праћење учинака те ће бити у могућности самостално израђивати извјештаје о учинцима, које тренутно као техничка подршка обавља YЕP тим.

Обуку је провео проф. др Емир Агић, у оквиру Пословне академије Економског факултета Универзитета у Сарајеву који су верификовани издавачи цертификата за СПСС обуке. Иначе, систем за мјерење и праћење учинака је развијен током имплементације нових пракси и процедура у раду бироа Добој, те се тренутно прате учинци у свим бироима Републици Српскоj.

Концепт је развијен од стране YЕP-а уз ангажман швајцарских стручњака представника Швајцарског секретаријата за економске послове (SECO) који је и у Швајцарској задужен за праћење учинака кантоналних служби за запошљавање. Извјештаји о учинцима помажу менаџменту служби за запошљавање да адекватно процијене ефикасност својих запосленика, те учинке мјера које проводе с циљем подршке незапосленима у интеграцији на тржиште рада.

 

(yep.ba)

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

04.03.2022.Публикације

Статистички билтен- јануар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за јануар мјесец 2022.године

Све публикације