Израда веб-портала и унапређење дигиталних услуга

Пет, 26.01.2024.


Данас је у просторијама ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске у Палама организован радни састанак у оквиру „RECONOMYˮ програма у циљу институционалног јачања, модернизације и дигитализације услуга Завода.

Представнике делегације „RECONOMYˮ тима Per Lindberg, Anders Gawell и Ellen Blanck примили су директор ЈУ Завод за запошљавање Дамјан Шкипина и савјетник директора за активне мјере запошљавања Лука Глибо, заједно са сарадницима.  

На састанку су представљени постојећи дигитални системи које користи Завод за запошљавање, укључујући и службену веб-страницу, презентоване су апликације, а као најзначајнија истакнута је ЦРМ, која прати незапослена лица, пријаве потреба за запошљавањем, као и сегмент управљања понуде и потражње на тржишту рада.

Размијењена су искуства са домаћинима о ефикасности модернизације и дигитализације услуга које примјењује Шведска служба за запошљавање, као лакшег и напреднијег начина пружања услуга кључним корисницима.

Током састанка разговарало се о моделима сарадње у вези са побољшањем дигиталних услуга као и специфичних потреба Завода. Дефинисан је приоритет израде новог веб-портала ради лакшег коришћења и пружања онлајн услуга послодавцима и незапосленим лицима.

У наредном периоду планиране су активности у вези са другом компонентом пројекта из области прогноза тржишта рада.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти