Јавни позив  послодавцима и незапосленим лицима за кориштење средстава по пројектима запошљавања

Пон, 04.05.2015.


Министарство рада и борачко инвалидске заштите и Завод за запошљавање Републике Српске, данас су објавили Јавни позив за учешће послодавца и незапослених лица по Пројекту подршке запошљавању у привреди, Пројекту подршке запошљавању и самозапошљавању дјеце погинулих бораца ВРС, ратних војних инвалида и незапослених демобилисаних бораца Војске РС "Заједно до посла", те Пројекту подршке запошљавању лица изнад 45 година старости.

По Пројекту запошљавања у привреди и ове године пружена је могућност за суфинсирање самозапошљавања и запошљавања код послодавца за укупно 1.885 лица са евиденције незапослених Завода за запошљавање Републике Српске. Право учешћа имају послодавци из области привреде, а првенство у коришћењу средстава за лица која у потпуности испуњавају услове дато је за оне програме којима се стварају услови за запошљавање у области пољопривреде, прерађивачке индустрије, производних услужних дјелатности, као и за програме којима се подстиче запошљавање лица дефицитарних занимања.

Пројектом "Заједно до посла" предвиђено је запошљавање укупно 555 лица од чега суфинасирање самозапошљавања дјеце погинулих бораца за 125 лица, суфинасирање запошљавања код послодавца демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и дјеце погинулих бораца за 220 лица, те суфинасирање самозапошљавања демобилисаних бораца и ратних војних инвалида за 210 лица. Право учешћа по Пројекту дато незапосленим лицима и послодавцима из Републике Српске који испуњавају услове и запошљавају лица из утврђене циљне групе.

По Пројекту подршке запошљавању лица изнад 45 година старости, предвиђено је суфинасирање самозапошљавања за 145 лица и суфинсирање запошљавања 640 лица код послодавца. Право учешћа по наведеном Пројекту имају незапослена лица са евиденције Завода, те предузећа, задруге предузетници и други послодавци који испуњавају услове и запошљавају лица из утврђене циљне групе.

Детаљније информације у вези са Јавним позивом и евентуалним учешћем по пројектима, осим на интернет страници Завода (рубрика ПРОЈЕКТИ ЗЗЗРС), заинтересовани могу добити у свим филијалама и бироима Завода за запошљавање Републике Српске.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

12.08.2022.Публикације

Статистички билтен- јули 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец јули 2022.

Све публикације