Компанија “Адриа” из Вишеграда - успјешна сарадња са Заводом

Пет, 10.03.2017.


Компанија "Адриа" основана је у априлу 2008. године, а први кораци ка будућем успјеху започети су још 2002. године оснивањем С.Т.Р. "Адриа" у Вишеграду. Дјелатност предузећа у почетку је била трговина на мало мјешовитом робом, а како се предузеће развијало тако се и број продајних мјеста проширио на једанаест малопродајних објеката.

Фирма је проширила дјелатност и на велепродају, тако да тренутно из производних погона овог предузећа излази преко 100 различитих прехрамбених производа. Чињеница је да ова компанија представља највећи пословни субјект у општини Вишеград, да броји преко 170 запослених, те да се тај број константно повећава.

Успјешност сарадње биро-а Вишеград са овим послодавцем огледа се и у великом броју реализованих захтјева за запошљавање лица по пројектима Завода. У 2015. години код овог послодавца, а преко различитих пројеката Завода запослено 12 лица са евиденције биро-а Вишеград, а у току 2016. године запослено је укупно 5 лица.

Према ријечима директора продаје Небојше Перишића и даље ће акценат бити на повећању обима производње и броја запослених.

"Покренут је погон дестилерије за производњу разних врста воћних ракија. Основана је пословница у Бања Луци, тако да очекујемо повећање прихода и повећање броја радника и обима производње. Наши планови су и улагање у модернизацију опреме као и још већа сарадња са Заводом за запошљавање Р.С. " додао је Перишић.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

25.05.2023.Публикације

Статистички билтен- април 2023.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације