“Млади банкар” ProCredit у понедјељак (11.05.2015) у Требињу и Невесињу

Пет, 08.05.2015.


Програм Млади банкар којег проводи за ProCredit банка ће бити представљени у понедјељак у Требињу и Невесињу. Након што је програм посредством Пројекта запошљавања младих YЕP представљен у Клубовима за тражење посла у Травнику, Модричи, Бања Луци, Градишци, Српцу, Зворнику, Теслић интерес су исказали и Клуб за тражење посла Невесиње и ЦИСО Требиње.

Дакле, презентација програма "Млади банкар" биће представљен у понедјељак у Невесињу са почетком у 11:00 часова у великој сали скупштине општине Невесиње. Презентацији могу присуствовати сви заинтересовани са ВСС без обзира на занимање, али се због ограниченог броја мјеста требају јавити водитељици Клуба у Невесињу путем тел.:059/601-030.

Након Невесиња, програм ће бити представљен исти дан на иницијативу ЦИСО Требиње са почетком у 14:30 часова у просторијама пословног инкубатора Требиње.

Презентацију програма воде координатори програма Млади банкар, те један/на од тренутних полазника/ица програма Млади банкар како би на тај начин млади из прве руке сазнали шта могу очекивати.

Програм Млади банкар се састоји из теоретске наставе и практичне обуке у пословницама ProCredit Банк широм БиХ. Теоретска и практична обука се смјењују током Програма.

Програм обухвата: Основне принципе банкарства, финансија и економије Кључне концепте економског развоја, управљања, глобализације и заштите околиша Увод у рад са клијентима и банкарске услуге Финансијску математику и рачуноводство Посебне задатке и пројекте који развијају професионалне и личне квалитете, како самог појединца тако и као члана тима ПроCредит филозофију пословања и ProCredit историју што омогућава кандидатима да упознају корпоративну културу банке и етичке принципе описане у кодексу понашања ProCredit банке и примењују се у свакодневном пословању. Поред тога, Програм се бави и развојем комуникацијских вјештина, аналитичког начина размишљања и вјештинама важним за међуљудске односе што захтијева сталан рад на себи. Током трајања програма полазници ће примати компензацију (врсту стипендије), а износ стипендије може бити прилагођен полазницима са одређеним радним искуством. Постоји велика могућност да ће по успјешном завршетку шестомјесечног Програма полазницима, а у складу с потребама Банке бити понуђено и запослење. Не постоји правна основа за овакву обавезу.

Кандидати који су одабрани за учешће у Програму младих банкара добијају накнаду у периоду од шест мјесеци. У случају да учесник има претходно радно искуство износ накнаде се може прилагодити у складу са његовим искуством. Смјештај учесника организује и плаћа ProCredit банка. Учесницима који успјешно заврше шестомјесечни програм банка може понудити уговор о радном односу. Међутим, ни банка ни учесници програма немају никакву правну обавезу да потпишу уговор о радном односу.

YЕП прича о успјеху:

Александар Гојковић (25) је дипломирани економиста, који је дуго времена тражио посао прије него се укључио у Клуб при Заводу за запошљавање РС, Биро Модрича гдје је као што је и сам рекао добио потпуну подршку у тражењу запослења. Пројекат YЕП је у сарадњи са менаџментом ProCredit банке договорио да се програм Млади банкар представи у свим Клубовима за тражење посла гдје постоји интерес младих за овај програм. На тај начин је у новембру прошле године одржана презентација програма Млади банкар у Клубу за тражење посла Модрича, гдје је међу 30 присутних младих и Александар том приликом по први пута сазнао за програм и уз додатни подстицај од стране Клуба одлучио да се пријави.

У међувремену је Александар као и даље незапослен гостовао у емисији Дејана Talk Show када је најавио да га ускоро очекује интензивна обука која му у коначници може донијети и запослење! То се и десило. Успјешно је прошао све фазе селекције за програм Млади банкар гдје је добио прилику за обуку из области финансија и банкарства у програму у ProCredit банци у Бугарској. На наше питање о програмима запошљавања који су потребни младима Александар каже да је "највећи проблем мотивисати младе са се усавршавају и након формалног образовања, те да нажалост сличних програма као што је Клуб за тражење посла нема довољно у БиХ, а да су активности Клуба у Модричи видљиве и промјене се заиста осјете."

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

14.10.2022.Публикације

Статистички билтен- септембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец септембар 2022.

Све публикације