Обавјештење за студенте који су аплицирали за Феријални рад у СР Њемачкој

Чет, 08.02.2018.


Обавијештавамо студенте који су предали пријаве за учешће у феријалном раду у СР Њемачкој током љетњег распуста 2018. године да је извршена селекција пријава пристиглих на адресу Агенције за рад и запошљавање БиХ. Списак студената чије ће пријаве бити прослијеђене у Централну службу за посредовање у запошљавању стручне радне снаге из иностранства (ЗАВ) Савезне агенције за рад СР Њемачке можете наћи овдје.

Напомена: Радне понуде послодаваца из СР Њемачке студенти могу очекивати тек од априла текуће године. Савезна агенција за рад СР Њемачке покушаће наћи феријални посао свим студентима, међутим, не може дати гаранцију за то (тачка 8. Брошуре о феријалном раду страних студената у Њемачкој).

Још једном скрећемо пажњу студентима да обавезно треба да се упознају са садржајем Брошуре о феријалном раду страних студената у Њемачкој: Merkblatt – Ferienbeschäftigung in Deutschland für im Ausland immatrikulierte ausländische Studierende, која садржи детаљне информације о овом програму, тј. условима рада, правима и обавезама студената.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2018. Пројекти ЗЗЗРС

Програм запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у 2018. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм запошљавања…

Сви пројекти

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

02.08.2016.Публикације

Статистички Билтен - мај 2018.
Статистички Билтен ЈУ Завод да запошљавање Републике Српске

Све публикације