Одобрена додатна средства послодавцима и незапосленим лицима

Сри, 16.09.2020.


На данашњој сједници Управног одбора Завода за запошљавање која је одржана у Палама донијете су одлуке о одобравању средстава послодавцима по Програму подршке запошљавању младих са ВСС у статусу приправника у 2020. години, по компонентама запошљавање лица са ВСС и запошљавање лица без радног искуства са ВСС - дјеца погинулих бораца.

„У оквиру одобреног програма у Републици Српској ће бити запослено 3.322 радника из различитих категорија - приправника, дјеце погинулих бораца и циљних група у привреди за шта су Влада Републике Српске и Завод за запошљавање издвојили 16.901.413,30 КМˮ, рекао је директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић.

,,Успјели смо да обезбједимо додатних пет милиона KМ, које смо усмјерили на Програм запошљавања младих у статусу приправника кроз који ће бити запослено око 820 лица и Програм „Заједно до послаˮ, гдје ће умјесто планираних 190 лица бити запослено 550 радника кроз различите компонентеˮ, прецизирао је Вујичић.

На данашњој сједници донијета је и одлука о одобравању средстава по Програму подршке партнерству у реализацији активних политика запошљавања и самозапошљавања са локалним заједницама. По наведеном програму одобрена су средства за запошљавање 85 лица у четири локалне заједнице за шта је издвојено 175. 000,00 КМ.

Преглед одобрених средстава за запошљавање можете прегледати у рубрици ПРОГРАМИ ЗЗЗРС

Све вијести

Остале вијести

02.03.2021. Остали пројекти

Феријални рад у СР Њемачкој у 2021. години
Агенција за рад и запошљавање Босне и Херцеговине позива…

Сви пројекти

18.03.2011.Публикације

Висока стручна спрема
Висока стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације