Одржан Сајам запошљавања у Бања Луци

Уто, 13.06.2017.


На регионалном Сајму запошљавања у Бања Луци који је данас организовао Завод за запошљавање Републике Српске у сарадњи са Градском управом Града Бања Лука и Министарством рада и борачко-инвалидске заштите, учешће је узело тридесет послодавца, а који су понудили око 800 слободних радних мјеста.

Директор ЈУ Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић отворио је данашњи сајам и захвалио се послодавцима на учешћу и исказаним потребама за запошљавањем радника.

"Данашњи сајам нуди двије прилике, прилику незапосленим особама да на једном мјесту, између око 800 радних мјеста пронађу нешто што одговара њиховим жељама, интересовањима и компетенцијама те прилику да се мимо формалних процедура представе послодавцима и понуде своје способности и услуге" истакао је Вујичић.

Он је рекао да је ово други Сајам запошљавања, а први је Требињу je имао одличне ефекте, јер је тако запослено 370 лица. Вујичић је додао да је планирано да сљедећи сајам буде одржан у Источном Сарајеву, а затим и у Модричи.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић истакао је да ресорно министарство већ дуго реализује активности подршке запошљавању у оквиру Економске политике и Реформске агенде, те навео да су, према макроекономски показатељима, остварени знатни помаци у обнови привреде у посљедњих неколико година.

"Граду је сарадња са Заводом неопходна у многим питањима као што су наши програми запошљавања и самозапошљавања, у статистикама, те доношењу одлука о стипендирању дефицитарних и суфицитарних занимања", рекао је градоначелник Бања Луке Игор Радојичић.

У оквиру Сајма, директор ЈУЗЗЗРС Мирослав Вујичић је са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем потписао протокол о сарадњи града и Завода.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти