Почело анкетирање послодаваца за истраживање тржишта рада

Пон, 07.12.2020.


ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске ће почев од 7. 12. 2020. године, на подручју Републике Српске, споводити анкетирање послодаваца с циљем истраживања тржишта рада за 2020. годину.

Планирано је да се у оквиру истраживања обухвати репрезентативни узорак од око 1.000 послодаваца малих, средњих и великих предузећа различитих врста дјелатности.

Лица која ће спроводити анкету на терену користиће онлајн упитник, а питања ће се односити на сагледавање потреба за радном снагом, најтраженија занимања, отежавајуће околности приликом проналаска радника са потребним вјештинама, као и питања у вези са спремношћу послодаваца да организују практичне обуке за ученике, студенте и незапослена лица.

Други дио питања односиће се на процјене пословања у 2020. години, план запошљавања радне снаге у 2021. години, те утицај пандемије ,,Ковид 19ˮ на рад и пословање предузећа.

Резултати анкете ће послужити унапређењу система за праћење и потребу процјена тржишта рада, спровођењу и процјени ефикасности мјера активне политике, као и побољшању размјене информација о понуди и потражњи радне снаге у складу са међународним стандардима.

ЈУ Завод за запошљавaње Републике Српске позива послодавце са подручја Републике Српске да се одазову лицима која ће спроводити анкету и да учествују у поменутом истраживању, а прикупљени резултати ће бити презентовани јавности почетком сљедеће године.

Све вијести

Остале вијести

15.02.2021. Пројекти ЗЗЗРС

Програм запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у 2021. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

22.07.2020. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

12.01.2011.Публикације

Информације за незапослена лица
ТРАЖЕЊЕ ПОСЛА, САДА ЈЕ ВАШ ПОСАО! ИАКО ЈЕ ЈЕ ТРАЖЕЊЕ ПОСЛА…

Све публикације