Почело анкетирање послодаваца за истраживање тржишта рада

Пон, 07.12.2020.


ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске ће почев од 7. 12. 2020. године, на подручју Републике Српске, споводити анкетирање послодаваца с циљем истраживања тржишта рада за 2020. годину.

Планирано је да се у оквиру истраживања обухвати репрезентативни узорак од око 1.000 послодаваца малих, средњих и великих предузећа различитих врста дјелатности.

Лица која ће спроводити анкету на терену користиће онлајн упитник, а питања ће се односити на сагледавање потреба за радном снагом, најтраженија занимања, отежавајуће околности приликом проналаска радника са потребним вјештинама, као и питања у вези са спремношћу послодаваца да организују практичне обуке за ученике, студенте и незапослена лица.

Други дио питања односиће се на процјене пословања у 2020. години, план запошљавања радне снаге у 2021. години, те утицај пандемије ,,Ковид 19ˮ на рад и пословање предузећа.

Резултати анкете ће послужити унапређењу система за праћење и потребу процјена тржишта рада, спровођењу и процјени ефикасности мјера активне политике, као и побољшању размјене информација о понуди и потражњи радне снаге у складу са међународним стандардима.

ЈУ Завод за запошљавaње Републике Српске позива послодавце са подручја Републике Српске да се одазову лицима која ће спроводити анкету и да учествују у поменутом истраживању, а прикупљени резултати ће бити презентовани јавности почетком сљедеће године.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

14.09.2022.Публикације

Статистички билтен-август 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец август 2022.

Све публикације