Подршка Заводa у реализацији предузетничке идеје

Пет, 29.10.2021.


Владан Смиљанић из Српца је још један позитиван примјер успјешне сарадње са ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске. Он је и доказ да млади људи својим радом, трудом, упорношћу и уз адекватну подршку институција, могу напредовати у послу који воле и желе да раде.

Владан је завршио гимназију и као и сви млади након завршеног школовања пријавио се на евиденцију Бироа за запошљавање Србац. Кроз савјетодавни процес запосленици овог бироа представили су активне мјере које Завод спроводи и на тај начин заинтересовали овог младог момка да покрене властити посао. Савјетодавац у бироу га је информисао да је објављен Јавни позив Завода за програме запошљавања и самозапошљавања, те да испуњава услове и може конкурисати по „Програму запошљавања посебних циљних категорија у привреди 2020”.

Након тога, Владан је представио своју пословну идеју, пријавио се на Јавни позив и успјешно завршио обуку из предузетништва. Одобрена су му средства за самозапошљавање након чега је регистровао оптичарску радњу ,,OCULUS” сп Србац.

Од почетка рада, ова млада фирма биљежи константан раст и развој стварајући један нови приступ и другачије мјесто за клијента, трудећи се да њихово задовољство буде примарна обавеза. Владан каже да својим клијентима желе да обезбиједе најбоље услуге, квалитет и стручност. Наводи да је задовољство купаца и корисника услуга на првом мјесту.

Он истиче одличну сарадњу са Заводом за запошљавање Републике Српске и наводи да су му подстицајна средства била од велике помоћи да свој бизнис настави развијати у правом смјеру.

,,Препоручујем свим незапосленим младим људима који имају неку пословну идеју да се консултују са надлежнима у Заводу за запошљавање и покушају, уз њихову савјетодавну помоћ и подршку, ту идеју реализовати и тако себи обезбиједити егзистенцију” каже Владан.

ЈУ Завод за запошљавање РС је веома поносна што је у могућности да подржи сјајне младе људе у реализацији њихових пословних идеја и да буде вјетар у леђа за даље напредовање и усавршавање.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

15.04.2022.Публикације

Статистички билтен- март 2022.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације