Подржавамо послодавце у запошљавању нових радника

Уто, 03.05.2016.


Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић заjедно са  директором Завода за запошљавање РС Мирославом  Вуjичићем и предсjедником УО Завода Бошком Томићем обишао jе данас производни погон ДИ-Подграб д.о.о. Пале, предузеће које се бави производњом финалних производа и дијелова за финанлне производе од куване буковине.

Ово успјешно, извозно орјентисано предузеће коjе запошљава 51 радника, а корисник је подстицајних средстава Завода  за запошљававње, истакао  jе Вуjичић и додао да jе кроз прошлогодишње пројекте у овом предузећу запослено 16 радника од коjих су три радника из борачке популације.

Директор предузећа Владимир Чаваркапа планира да и ове године аплицира за подстицаjна средстава Завода и запосли нове раднике.

Ово је примјер успјешне фирме и одговорног послодавца који је у тешким економским приликама не само задржао постојећи број радника већ планира да пословање прошири новим запошљавањем у чему је Република Српска спремна да му помогне кроз средства обезбијеђена кроз пројекте запошљавања. – рекао је министар Савановић и додао да је за наше друштво у овом моменту посебно значајно запошљавање лица из борачке популације.

 У досадашњем периоду провођења Стратегије запошљавања Републике Српске 2011-2015. а кроз проjекте коjе jе реализовао Завода зазпошљавање запослено  888 дјеце погинулих бораца за која су издвојена средства у износу од 5.392.137,43 КМ, 1.386 демоблисаних бораца и  ратних војних инвалида Војске Републике Српске за шта су издвојена средства у износу од 4.831.618,40 КМ.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације