Потписан Меморандум за реализацију пројекта “GOLD”

Сри, 27.08.2014.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Милко Чолаковић, представници USAID-а и Шведске међународне развојне агенције /SIDA/ потписали су данас у Бањој Луци Меморандум о разумијевању за реализацију пројекта унапређења локалног привредног развоја /GOLD/, чија је вриједност 22 милиона долара.

Министар рада и борачко–инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић, који је присуствовао потписивању меморандума, истакао је да је циљ овог пројекта отварање што више радних мјеста у цијелој БиХ.

„Овај пројекат биће реализован у сарадњи са локалним заједницама, којима ће Завод за запошљавање Републике Српске помоћи у осмишљавању нових пројеката који би били финансирани од наведених средстава“, рекао је Ђокић новинарима.

Он је нагласио да ће пројекат GOLD бити реализован у наредних пет година у различитим областима, међу којима су дрвопрерађивачка, металопрерађивачка, али и ИТ технологије.

Чолаковић каже да би у септембру ове године у Републику Српску требало да дођу представници посредничких фирми из Европе које би у локалним заједницама финансирали пројекте запошљавања.

„Уколико локалне заједнице буду имале сачињене пројекте, њихова реализација и отварање нових радних мјеста може се очекивати до краја ове године“, додао је Чолаковић.

 

(Срна)

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

28.07.2023.Публикације

Статистички билтен- јун 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за јуни 2023.

Све публикације