Потписивање уговора са послодавцима из Пала

Уто, 21.08.2018.


Директор ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић, потписао је данас у Палама уговоре са 52 послодавца о запошљавању 196 лица са подручја општине Пале, као и са 19 лица која ће се запослити покретањем властитог бизниса, за шта је Завод обезбиједио средства у износу од 957.595,00 КМ.

Вујичић је истакао да ће потписивањем уговора о запошљавању, Завод заједно са послодавцима обезбиједити да 215 лица са подручја ове локалне заједнице заснује радни однос у приватном и јавном сектору и на тај начин ријеши своје егзистенцијално питање.

У разговору са послодавцима и незапосленим лицима размијењена су мишљења шта би у наредном периоду требало урадити на побољшању провођења мјера активне политике запошљавања, како би пројекти запошљавања и одређивање циљних група дали што боље резултате.

Потписивању уговора присуствовао је и начелник општине Пале Бошко Југовић, који је нагласио да ће запошљавање кроз пројекте које проводи Завод за запошљавње допринијети даљем смањењу незапослености на подручју општине, као и заустављању одласка младих и образованих људи који својим знањем треба да допринесу развоју средине у којој су одрасли, школовали се и засновали породице.

Његош Пољаковић, директор „Станишић” д.о.о. Пале, истакао је да подстицај при запошљавању који послодавци добију од Завода, представља значајан допринос  запошљавању и отварању нових радних мјеста, те да ова фирма има изузетно добру сарадњу са Заводом захваљујући којој је запослен значајан број радника.

Све вијести

Остале вијести

27.12.2019. Остали пројекти

Феријални рад у СР Њемачкој у 2020. години
Агенција за рад и запошљавање Босне и Херцеговине и Завод…

Сви пројекти