Потписивање уговора са послодавцима из Пала

Уто, 21.08.2018.


Директор ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић, потписао је данас у Палама уговоре са 52 послодавца о запошљавању 196 лица са подручја општине Пале, као и са 19 лица која ће се запослити покретањем властитог бизниса, за шта је Завод обезбиједио средства у износу од 957.595,00 КМ.

Вујичић је истакао да ће потписивањем уговора о запошљавању, Завод заједно са послодавцима обезбиједити да 215 лица са подручја ове локалне заједнице заснује радни однос у приватном и јавном сектору и на тај начин ријеши своје егзистенцијално питање.

У разговору са послодавцима и незапосленим лицима размијењена су мишљења шта би у наредном периоду требало урадити на побољшању провођења мјера активне политике запошљавања, како би пројекти запошљавања и одређивање циљних група дали што боље резултате.

Потписивању уговора присуствовао је и начелник општине Пале Бошко Југовић, који је нагласио да ће запошљавање кроз пројекте које проводи Завод за запошљавње допринијети даљем смањењу незапослености на подручју општине, као и заустављању одласка младих и образованих људи који својим знањем треба да допринесу развоју средине у којој су одрасли, школовали се и засновали породице.

Његош Пољаковић, директор „Станишић” д.о.о. Пале, истакао је да подстицај при запошљавању који послодавци добију од Завода, представља значајан допринос  запошљавању и отварању нових радних мјеста, те да ова фирма има изузетно добру сарадњу са Заводом захваљујући којој је запослен значајан број радника.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације