Приједор: Рекордно запошљавање у протеклих шест година

Уто, 10.03.2015.


У 2014. години посредством приједорске филијале Завода за запошљавање Републике Српске запослено је 3.465 лица или за седам одсто више него у претходној години.

„Ово је рекордно запошљавање у протеклих шест година и знатно је веће од запошљавања прије почетка свјетске економске кризе 2008. године", наводи се у информацији о раду ове филијале за 2014. годину.

Анализа квалификационе структуре незапослених показала је смањење броја незапослених на скали од високе стручне спреме до неквалификованих од шест до 25 одсто, док је код степена образовања мастер или магистар број незапослених повећан за чак 37 одсто.

„Намеће се један једини закључак: пуно је уписа на мастер без икаквог смисла, сврхе и циља", наводи се у информацији Филијале Приједор.

Дефицитарна звања су машински и електро инжењери, геолози, дефектолози, логопеди, професори математике, те физике и њемачког језика, а дефицитарни занати су оптичари, обрађивачи стакла, инсталатери соларне енергије, сертификовани заваривачи, ливци и обућари.

У информацији о раду приједорске филијале нема података о евиденцији незапослених.

Приједорска филијала Завода за запошљавање Српске покрива град Приједор и општине Оштра Лука, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница и Крупа на Уни са више од 200.000 становника.

 

(Срна)

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

13.05.2022.Публикације

Статистички билтен- април 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец април 2022. године.

Све публикације