Програм “Млади банкар” у Клубу за тражење посла у Теслићу

Пон, 07.07.2014.


У сарадњи са ProCredit Bank у петак 20.06.2014.год. одржана је презентација програма “Млади Банкар” за чланове Клуба за тражење посла при бироу Теслић (ЗЗЗРС). Програм је презентован за 20 чланова Клуба за тражење посла који су се ближе упознали са програмом, постављали питања и дискутовали о каснијим могућностима које се пружају за младе особе које прођу програм. Оно што је охрабрујуће за све полазнике овог програма је да већина младих која је успјешно завршила програм се заполило у ProCredit банци, док су остали ипак пронашли запослење у другим банкама или осигуравајућим друштвима.

Подсјећања ради, Пројекат запошљавања младих којег подржава Швајцарска агенција за развој и сарадњу SDC је успоставио мрежу Клубова за тражење посла за младе у склопу Завода за запошљавање Републике Српске, али континуирано ради на унапређењу мреже и пружању могућности за незапослене младе које ће им помоћи у запошљавању или у повећању конкурентности. Управо је програм Млади Банкар једна од могућности која је континуирана опција за све незапослене младе са ВСС те се на овај начин пружа информација и охрабрују млади да се пријаве на овај шестомјесечни програм.

Важно је истаћи да је програм континуиран те да банка намјерава отворити могућност за аплицирање на програм током цијеле године, што значи да се млади не смију обесхрабрити уколико не буду примљени у групи која креће у септембру ове године, те да редовно шаљу своје апликације и мотивациона писма и унапређују своје вјештине како би били одговарајући кандидати.

Наредна презентација програма Млади Банкар у Клубу за тражење посла ће бити одржана 25.06.2014. године у Зворнику.

Ова активност се реализује кроз Пројекат запошљавања младих YEP којег подржава Швајцарска агенција за развој и сарадњу SDC.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

18.01.2023.Публикације

Статистички билтен- децембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за децембар 2022.

Све публикације