Сајам запошљавања у Палама

Чет, 23.11.2017.


На регионалном Сајму запошљавања у Палама, у организацији ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске, и у сарадњи са Општином Пале, учешће су узела 32 послодавца из различитих дјелатности који су понудили око три стотине слободних радних мјеста.

Незапослени су могли на лицу мјеста да разговарају са послодавцима, да добију прецизније информације, али и да лично предају пријаву за запослење и радну биографију за већи број слободних радних мјеста, према властитом избору.

Сајам је отворио директор ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић, а у име општине Пале присутне је поздравио начелник Бошко Југовић.

Отварајући овај скуп, Вујичић је истакао вишеструке предности сајмова за запошљавање и поручио да отварање нових радних мјеста представља основни услов за даљи напредак Републике Српске.

"Ми смо до сада организовали три врло успјешна сајма, и то у Требињу, Бања Луци и Модричи. На овим сајмовима исказано је око 1.500 слободних радних мјеста", истакао је Вујичић и додао да данас у Палама имамо исказане потребе за запошљавањем радника и од послодаваца који су прије пар година користили подстицајна средства Завода по Пројекту самозапошљавања. Поред послодаваца са подручја општине Пале која је суорганизатор Сајма, са нама су данас и послодавци из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Рогатице, Чајнича и других општина ове регије, рекао је Вујичић.

Начелник Општине Пале Бошко Југовић поздравио је све присутне и захвалио се послодавцима на подршци и исказаним потребама за радницима. “Ми смо ту да пружимо подршку свакој активности која ће водити бржем запошљавању лица на подручју наше општине и Града Источно Сарајево”, нагласио је Југовић.

У оквиру Сајма, потписан је и Протокол о сарадњи ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске и Општине Пале.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти