САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У ТУРИЗМУ У БАЊАЛУЦИ

Чет, 07.04.2022.


Сајам запошљавања у туризму догађај је намијењен повезивању послодаваца и будућих радника у туризму, са фокусом на циљаном повезивању тражених и понуђених профила кандидата и послодаваца.

На сајму ће учествовати бројни ресторани и хотели, као и многи други бизниси из сектора туризма регија Бања Лука и Теслић, који у наредном периоду имају потребу за новим запошљавањима у својим колективима.

Туристичка индустрија у Републици Српској развија се великом брзином, а туристички показатељи за прве мјесеце 2022. године показују охрабрујуће трендове и пораст долазака туриста.

С друге стране, угоститељи и други пружаоци услуга у туризму суочавају се са све већим недостатком квалитетне радне снаге. Повећање броја туристичких производа и активности захтијева нове врсте вјештина међу радницима, укључујући секторе угоститељства, туристичке агенције, рурална домаћинства и пољопривредна газдинства.

Нова туристичка тржишта и тржишни сегменти ће наставити да дефинишу бренд дестинације и њену позицију на међународном туристичком тржишту, а превазилажење јаза између понуде и потражње људског капитала један од је кључних изазова туристичке индустрије Републике Српске.

•  Послодавци ће бити у могућности да на сајму искажу своје кадровске потребе и једноставно и брзо пронађу потребне раднике.

Пријава се врши на линку https://bit.ly/3LrbUy4
•  Особе у потрази за новим приликама могу сазнати више о могућностима запослења у сектору туризма и пронаћи краткорочно радно мјесто или дугорочну каријеру која одговара њиховом профилу.

Пријаве се врше на линку https://bit.ly/3uKfVXv

Сајам запошљавања у туризму, који обухвата послодавце регије Бање Лука и Теслић, биће одржан у четвртак, 21. априла 2022. године, у периоду од 10.00 до 14.00 часова у просторијама Привредне коморе Републике Српске (Бранка Ћопића 6, код Меркатора).

Сајам запошљавање представља заједничку активност Завода за запошљавање Републике Српске, Министарства трговине и туризма Републике Српске, Привредне Kоморе Републике Српске, Удружења послодаваца угоститељства и туризма  HoReCa RS i USAID Туризам пројекта.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти