Радна посјета и размјена искустава ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске и Националне службе за запошљавање

Уто, 23.01.2024.


На иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјала питања Републике Србије, данас је у просторијама Националне службе за запошљавање организована билатерална посјета делегације ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске.

Представнике службе запошљавања из Републике Српске примили су директор НСЗ Зоран Мартиновић и замјеник директора Петар Јарић, заједно са помоћником министра Дејаном Шијаком и Јеленом Васић, вишим савјетником у ресорном министарству.

На састанку су размијењена искуства и информације о актуелном стању на тржишту рада, у вези са програмима запошљавања који су планирани за ову годину, о програмима и мјерама реализованим у 2023. години, о новинама које ће се примјењивати на запошљавање странаца и о плановима за ову годину. 

Осврћући се на незапосленост, директор Мартиновић је рекао да у овом тренутку на евиденцији НСЗ има око 387 хиљада незапослених, и да је то најмањи број који је до сада забиљежен.

Током састанка истакнути су непосредни ефекти одређених програма и пројеката запошљавања, размијењене добре праксе и искуства у области запошљавања и тржишта рада.

Трочлана делегација ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, заједно са Игором Ратковићем, савјетником министра у Министарству за рад и борачко-инвалидске заштите, директором Завода Дамјаном Шкипином, замјеником директора Мирославом Вујичићем и Милошем Голијанином, шефом канцеларије, имала је прилику да разговара са директорима сектора НСЗ Недом Милановић, Александром Богдановићем и Миланом Ђуретановићем. 

Директор ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске Дамјан Шкипина захвалио је на иницијативи и гостопримству и позвао представнике НСЗ да посјете Републику Српску и Завод за запошљавање.

 

 

Извор: Нациoнална служба за запoшљавањe 

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације