Шести Форум запошљавања младих “Кога је биро запослио?”

Пет, 14.11.2014.


Шести Форум запошљавања младих на тему "Кога је биро запослио?", одржан је у Сарајеву, а састојао се од пројекције награђиваног француског филма "Правила игре" и радионице World Caffee, у оквиру које је организована дискусија о темама "Како помоћи незапосленима (индивидуално савјетовање)?", "Шта с обесхрабреним и немотивисаним (групно савјетовање)?" и "Шта хоће млади (креирање очекивања)?".

Форуму су присуствовали представници младих, представници Завода за запошљавање Републике Српске, Федералног завода, водитељи Клубова за тражење посла, послодавци, представници међународних организација и невладиног сектора.

Циљ форума је подстицање дискусије о праксама у раду служби за запошљавање са посебним акцентом на савјетовање у запошљавању младих лица. На форуму је истакнуто да су млади недовољно активни на тржишту рада, те да је неопходна ефикасна савјетодавна функција која ће издвојити особе које заиста траже посао и помоћи им да га и пронађу, од оних који га заправо и не траже.

Шести по реду форум запошљавања младих одржан је у организацији Пројекат запошљавања младих (YEP) у сарадњи са Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу (SDC).

 

                                                                                                                                                В. М.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

15.12.2022.Публикације

Статистички билтен- новембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец новембар 2022. године.

Све публикације