У Београду одржана регионална конференција о женском предузетништву

Пон, 11.04.2016.


Регионална конференција о женском предузетништву Србије и Републике Српске одржана је данас у Београду. Циљеви скупа су охрабривање жена да учествују у предузетништву, промовисање већег учешћа жена у економском одлучивању и умрежавање предузетница из Србије, Републике Српске и региона.

Жене су велики привредни потенцијал и веома је важно да се предузетнице у региону умреже, речено је на Регионалној конференцији.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић који је данас присуствовао конференцији, рекао је да Завод не ради пројекте намијењене само женама, али је навео да жене могу да аплицирају за све пројекте.

Вујичић је најавио да ће ускоро у Републици Српско бити расписан конкурс за средства намијењена самозапошљавању, у оквиру којег се очекује да ће у Републици Српској бити запослено 4.000 до 5.000 људи.

"У овој години планирали смо око 15 милиона КМ за све пројекте, укључујући пројекте самозапошљавања. Мислим да ћемо 4.000 до 5.000 људи запослити кроз те пројекте. Наравно, дешава се да не буду прихваћене све апликације, али преосталим средствима ми продужимо пројекат", рекао је Вујичић.

"Вјерујем да и ови наши пројекти и све оно што Влада Републике Српске ради, утиче на смањење броја незапослених лица и наравно жена", рекао је Вујичић.

Он је навео да је прошле године у Републици Српској по пројектима самозапошљавања запослено 400 жена, а да је од свих незапослених који су на евиденцији Завода за запошљавање око 48 одсто жена.

 

(Срна)

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Средња стручна спрема
Средња стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације