У Зворнику презентовани Пројекти запошљавања

Сри, 18.05.2016.


Данас су у Зворнику презентовани пројекти запошљавања које спроводе Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и ЈУ Завод за запошљавање, као и пројекат који спроводи Градска управа Зворник у сарадњи са Заводом за запошљавање.

Директор Завода за запошљавање Мирослав Вујичић рекао је на конференцији за новинаре да ће у овој години Завод за запошљавање заједно са Владом Републике Српске издвојити 15.000.000 КМ за пројекте запошљавања и самозапошљавања, што је у односу на претходну годину повећање, јер је прошле године издвојено 9.200.000 КМ.

Циљ нам је да запослимо 3.200 лица у овој години и наш акценат је на запошљавању тешко запошљивих категорија. У овој години ће се реализовати четири пројекта самозапошљавања и запошљавања код послодавца. Средства по једном кориснику су од 4.000 КМ па до 9.500 КМ. Битно је истаћи да смо по Пројекту запошљавања младих у статусу приправника планирали средства за суфинансирање запошљавања укупно 624 лица од којих је 274 дјеце погинулих бораца, а колико их укупно и има на евиденцији незапослених Завода. Средства намјењена за финансирање дјеце погинулих бораца по пројекту приправника у потпуности финансира Завод.

Јавни позив по свим Пројектима отворен је до 4. јуна и користим прилику да позовем наше привреднике да аплицирају преко наших Бироа и Филијала. Завод је на располагању свима и вјерујем да ћемо ова средства искористити на веома квалитетан начин и директно утицати на питање незапослености у Републици Српској – рекао је Вујичић.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић је, презентујући пројекат запошљавања и самозапошљавања локалне заједнице, истакао да је у градском буџету обезбјеђено 320.000 КМ за запошљавање 85 лица.

– Ова средства ће помоћи да тридесетак наших младих суграђана добију прво запослење као трајно, то су дјеца свих образовних профила из категорија дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида и очекујемо ће се ту врло брзо бити расписани конкурси од стране послодаваца. Такође, у нашем програму је и 55 приправника, све финансирано из локалног буџета истакао је Стевановић.

Шеф зворничког Бироа за запошљавање Горан Петровић напоменуо је да се путем пројеката запошљавања у претходној години у Зворнику запослило 125 лица и издвојено је око 500.000 КМ и додао да је и ове године велико интересовање од стране послодавца и незапослених лица за пројекте запошљавања које реализује Завод.

Директор Завода за запшљавање Мирослав Вујичић данас је најавио да је новим Статутом Завода граду Зворнику враћен статус Филијале за запошљавање.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

18.08.2023.Публикације

Статистички билтен- јул 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец јули 2023.

Све публикације