УСПЕШНА ПРИЧА ЗР ,,САВИЋ ПЛАСТ” УВАЦ, РУДО

Сри, 04.08.2021.


Бранко Савић из Рудог је искористио прилику и аплицирао по Програму подстицаја развоја предузетништва код младих старости до 35 година - ,,стартап (start-up) Српскаˮ у оквиру којег је Завод посебну пажњу посветио запошљавању младих незапослених лица.

Бесповратна подстицајна средства су му одобрена 2019. године, те је Савић на основу властите идеје и подршке Завода регистровао занатску радњу ,,Савић пласт”.

На идеју да покрене производњу пластичних каца и резервоара за воду дошао је  истраживањем технологија и начина њихове производње у Србији. На почетку пословања прилику за пласман свог готовог производа искористио је прије свега на подручју општине Рудо гдје се становништво претежно бави пољопривредом и воћарством, а данас са увођењем шире понуде и на подручју читаве Републике Српске.

„Подстицајна средства сам уложио у куповину машина и репроматеријала. На почетку сам почео са производњом пластичних каца, затим проширио производњу на израду резервоара за воду и чамаца. Пласман производа је био на завидном нивоу па сам у радни однос примио два радника са евиденције незапослених Заводаˮ, истиче власник Бранко Савић и додаје да размишља о проширењу асортимана и запошљавању нових радника с обзиром да је додатни новац уложио у набавку различитих машина.

Захвалан сам Заводу за запошљавање што ми је омогућио да реализујем своју идеју, јер данас уз много труда и залагања могу да кажем да остварујем зацртани циљ, истиче Савић.

Све вијести

Остале вијести

15.02.2021. Пројекти ЗЗЗРС

Програм запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у 2021. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

07.04.2021.Публикације

Статистички билтен- март 2020.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације